pietje

Aron Dijkstra (1992) is een illustrator en verhalenverbeelder die zich kenmerkt door zijn liefde voor het verzinnen van verhalen en het tot leven brengen ervan. Zo maakt hij prentenboeken, schilderijen, gedichtjes en meer, en werkt hij voor onder andere (liedjes)schrijvers en musea.

Toen hij 4 jaar oud was, riep Aron al dat hij later kunstschilder zou worden. Hij tekende alles wat in zijn hoofd omging, waargebeurd en steeds vaker ook fantasie. En daar is sindsdien niets aan veranderd! Aron haalde in 2011 zijn vwo-examen op het CSG Bogerman in Sneek en besloot om naar een kunstacademie te gaan om zich verder te ontwikkelen in het visueel vertellen van verhalen. In 2011 verhuisde Aron naar Rotterdam om daar Illustratie te studeren aan de Willem De Kooningacademie.

Arons tekenstijl kenmerkt zich door zijn levendigheid, dynamiek, kleurrijkheid, toegankelijkheid en vooral fantasie. In iedere tekening is een verhaal te vinden. Klein, grappig, subtiel of aandoenlijk. Aron blaast woorden en ideeën leven in.